Rubrieken:

  • Klantnieuws

Uitgelicht:

Sarah Bakker Beauty & Skincare Expert Amsterdam.

03/03/2021

Sarah Bakker, onderneemster, die met haar eigen salon nèt op een nieuwe locatie werkzaam is als corona om de hoek komt kijken en de deuren moet sluiten. Keer op keer werd het verlengd. Een portie mentale weerbaarheid is wel nodig tijdens zo'n periode. We stelden Sarah een paar vragen over haar salon waar ze (terecht) meer dan trots op is en haar blik op deze moeilijke tijd. Precies vandaag mogen haar deuren weer open en dat is voor haar een fantastisch moment.Sarah Bakker, vertel eens wat over je bedrijf. Hoe lang besta je al, waar ben je gevestigd, wat is het precies dat je doet en wie zijn jouw klanten?

Ik besta nu zo’n 4 jaar. Ik was eerst gevestigd bij een kapsalon op het Gelderlandplein waar ik een ruimte huurde. Afgelopen 1 maart 2020 kreeg ik de sleutels van mijn nieuwe stek. Op de Arent Janszoon Ernststraat 171 vlakbij het Amstelpark.

Ik heb een schoonheidssalon en doe allerlei gezichtsbehandelingen, manicure, pedicure en waxing. Mijn klanten heb ik door de jaren heen verzameld. Ik werk in Amsterdam alweer bijna zo’n 15 jaar als schoonheidsspecialiste en heb altijd veel trouwe klanten gehad. Ik ben begonnen in Oud-zuid. Toch wel mensen die echt voor goede kwaliteit gaan.

 

Net voor de coronacrisis ben je overgegaan naar een nieuwe locatie in Amsterdam, hoe onvoorstelbaar moet het zijn geweest wat er vervolgens op je af is gekomen met Covid-19.

Ja er is ontzettend veel op me afgekomen, ik wist niet wat me overkwam. Gelukkig was ik tijdens de eerste lockdown heel gemotiveerd en heb ik in mijn online webshop nog veel kunnen verkopen. Deze heb ik naast de verbouwing van het nieuwe pand helemaal uitgebouwd, zodat mijn klanten ook online bij mij terecht konden.

 

Wat heeft jou doen besluiten een eigen onderneming te starten?

Sinds jongs af aan wil ik al een eigen onderneming. Rond mijn 14e werkte ik bij mijn tante achter de schermen in de drogist van haar ouders. En daar vond ik vooral de schoonheidssalon mega interessant!

 

Wat maakt het werk dat je doet zo leuk om te doen?

Je maakt je klanten blij en probeert ze te helpen waar ze onzeker over zijn. Dus als je bijvoorbeeld een klant hebt die last heeft van pukkeltjes en mee-eters, dan gaan we de huid heel mooi schoonmaken. Je ziet dan ook dat de huid er na meerdere behandelingen veel beter uit gaat zien. Ook de waardering die je krijgt voor het werk dat je doet is heel fijn.

 

Nu heb je al een tijdje de deur moeten sluiten. Wat gebeurt er dan met het ondernemersbrein om toch het hoofd boven water te kunnen houden?

De tweede lockdown zag ik even niet aankomen, dus daar was ik wel behoorlijk van geschrokken. Dit gebeurde ook in mijn drukste periode, terwijl ik net fulltime iemand in dienst had genomen per 1 oktober 2020. Verder was ik ook behoorlijk gefrustreerd, want de steun van de overheid is ver te zoeken. Maar ja, we moeten toch zelf de kar blijven trekken. Dat betekent positief blijven en nieuwe creatieve ideeën verzinnen om toch dat beetje inkomen te blijven genereren. Ik heb onder andere nieuwe beauty tools ingekocht om een breder aanbod voor mijn klanten te creëren. Men wil er toch een beetje goed uit blijven zien, waardoor je je vaak ook beter voelt.

 

Wat is nog je ultieme doel?

Een goed draaiende salon hebben met meerdere mensen in dienst. Meerdere schoonheidsspecialistes, maar ook personeel voor mijn webshop en social media.

 

Waar ben je het meest trots op met jouw bedrijf?

Dat ik door de jaren heen zoveel vaste klanten heb opgebouwd en dat ik ondanks de coronacrisis het toch nog gered heb.

 

Jouw nummer één ondernemerstip

Blijf in je zelf geloven en luister niet te veel naar andere mensen.

 

 

Sarah Bakker Beauty & Skincare Expert Amsterdam volgen?


Of neem een kijkje op haar website!